Pikkujoulut 6.12.2013

13.12.2013 21:30

Perjantai ja itsenäisyyspäivä starttasi lumisissa, mutta sitäkin innokkaammissä merkeissä, päivällä klo 13 alkoi siis Paatelan tallilla jo perinteeksi muodostuneet pikkujoulut. Tänä vuonna oli joulupukki päässyt sairastumaan, niin häntä emme paikalle saaneet, mutta onneksi jouluponi Santtu pääsi sentään ilahduttamaan pienempiä ja vähän isompiakin tottujamme.

 

Ohjelmaa oli jos jonkin näköistä arvonnasta jouluseikkailuun asti. Pikkujoulut alkoivat talutusratsastuksella, jossa urheasti Santtu- ja Sinttiponi köpsyttelivät ympäri kenttää iloiset lapset selässään. Hymy levisi monen kasvoille ja kylmän tuiskeen keskeltä oli jokaisen mukava saapua lämpimän glögi-mukin äärelle. Kylmän kyydin jälkeen jatkoimme tietovisalla, joka koski Paatelan tallia ja tallin asukkaita. Oikeita vastauksia tuli paljon ja päätimmekin palkita jokaisen jo ihan siitä, että oli osallistunut leikkimieliseen visaan mukaan.

 

Arvontaahan ei saa unohtaa. Jokaiselle pienen paketin tuojalle annettiin siis arpalipuke, joista jokaisella voitti jotain pientä. Pääpalkintona oli ilmainen ratsastustunti Paatelan tallille. Muut palkinnot olivat -20% alennus poniclubista, joka starttaa keväällä ja loput koostuivat heppapiparkakuista ja itseleivotuista mokkapaloista, joista sai jos ei muuta niin suun makeaksi.

 

Arvonnan jälkeen oli jouluseikkailun aika. Ideana kyseisessä seikkailussa oli se, että isommilta tontuilta sai ensimmäisen vihjelapun, joka vei jonnekin, missä sijaitsee toinen vihje. Vihjeitä noudattamalla pääsi viimeisen vihjelapun, joka vei kultaisten hevosenkenkien luokse. Voi sitä ilon ja onnen määrää kun kaikki löysi oman kultaisen kengän. Oli se sitten isompi tai pienempi, toi se silti kaikille hymyn huulille. Onhan tuo kultainen hevosenkenkä jo aika perinne sekin. Jouluseikkailun jälkeen jouluponi Santtu tulikin ilahduttamaan suuren lahjasäkin kanssa josta jokainen sai ottaa pienen paketin.

 

Lisäksi kaiken hauskan toiminnan ohessa pystyi hakemaan kasvomaalauksia, toinen toistaan hienompia. Monen poskesta löytyikin poni päivän päätteeksi, mutta joukosta löytyi myös niin tähtiä kuin joulukuusiakin.

 

Pikkujoulut lopeteltiin klo 15 tietämissä, jokaisella makea suu ja lahjapaketti mukanaan. Iloinen pikkujoulupäivä alkoi olla takana ja itsenäisyyspäivän vastaanottoa vaille valmis. Toivomme että kaikilla oli mukava päivä ja että ensi vuonna on taas uudet ja entistä paremmat pikkujoulut. Kuvia pikkujouluista on kuvagalleriassamme, jos sinulla on kuvia joita haluat mahdollisesti sivuillemme, lähetäthän ne osoitteeseen: akrat@outlook.com niin katsomme sitten josko sieltä joku kuva sivuille eksyisi.

 

Iloista joulun odotusta kaikille!